حدود ۹۰% از افرادی که دچار حمله قلبی میشوند، علائم کلاسیک و متداول آن را تجربه میکنند مثل: درد شدید قفسه ی سینه، تهوع و استفراغ همزمان، تعریق شدید و معمولا سرد ؛ تنگی نفس و.... با این حال سالمندان، زنان و افرادی که گرفتار دیابت هستند ممکن است علائم غیرکلاسیک حمله قلبی را تجربه نمایند و علایم آنها دقیقا منبطق بر یک حمله ی قلبی نباشد. این علائم عبارتند از کوتاهی تنفس، درد خفیف سینه، حالت تهوع، استفراغ و درد در ناحیه بالای شکم.
هنگام بروز حمله قلبی چه باید کرد؟
هنگامی که حمله قلبی را تجربه میکنید خواه تنها باشید یا در حضور دیگران، اولین اقدامی که باید انجام دهید تماس با اورژانس است. فردی که دچار یک حمله قلبی میشود باید هرچه سریعتر تحت خدمات پزشکی قرار بگیرد تا عضله قلب سالم بماند.
هنگامی که دچار حمله قلبی میشوید هر کاری را که انجام میدهید متوقف کنید و خود را به شرایط بی خطر و امن برسانید و پس از تماس با اورژانس در حالت استراحت قرار بگیرید. برای مثال اگر در حال رانندگی هستید، اولین کاری که انجام میدهید این است که خودرو را به کنار جاده هدایت کرده و متوقف شوید و سپس تماس با اورژانس است.
[caption id="attachment_144169" align="aligncenter" width="300"]
هنگام بروز حمله قلبی چه باید کرد؟[/caption]
در زمانی که منتظر فرا رسیدن کمک هستیم، چه کاری باید انجام دهیم؟
تحقیقات گسترده نشان داده اند مصرف آسپیرین ( متداولترین داروی رقیق کننده خون در دنیا) در حین حمله قلبی میتواند احتمال نجات را افزایش دهد.
بیشتر موارد حمله قلبی در اثر تشکیل لخته خون در یکی از رگهایی که خون را به قلب میرساند اتفاق میافتد. حاصل این اتفاق محرومیت قلب از اکسیژن و صدمه دیدن عضله قلب است که در صورت تداوم این وضعیت منجر به مرگ قلب خواهد شد. مصرف آسپرین در حین حمله قلبی به پیشگیری از بزرگتر شدن لخته کمک کرده و به بدن فرصت تجزیه و انحلال لخته را میدهد.
اگر در منزل آسپیرین دارید و میدانید که به آسپیرین آلرژی ندارید، در مدت زمانی که منتظر رسیدن اورژانس هستید آسپیرین مصرف کنید.
در حین حمله قلبی چه اقداماتی بی فایده هستند؟
در صورتی که قبلاً داروی نیتروگلیسرین برای شما تجویز شده است، میتوانید در چنین شرایطی آن را مصرف کنید. این دارو موقتاً رگهای خونی را گشاد کرده و به خون رسانی به قلب کمک میکند. با این حال به گفته محققان اثبات نشده است که نیتروگلیسرین از حمله قلبی پیشگیری کرده یا نرخ نجات از حمله قلبی را چندان بهبود میبخشد. این دارو برای بیمارانی مفید است که دچار آنژین هستند. چرا که در آنژین رگهای باریک شده با کمک این دارو اتساع یافته و خون رسانی بهبود می یابد اما این دارو لخته ای را حل نمیکند. با این حال به علت خاصیت گشاد کردن رگ ممکن است مصرف آن (در افرادی که قبلا این دارو برایشان تجویز شده است) باعث باز شدن رگ و برطرف شدن موقتی ناراحتی شود.
خود درمانی های مانند سرفه کردن مکرر یا اعمال فشار بر روی سینه در حین حمله قلبی احتمالاً چیزی بیش از شایعات و باورهای نادرست نیست. در موارد نادر که ضربان قلب بسیار تندتر از حد طبیعی است، سرفه کردن ممکن است به بازگرداندن ریتم طبیعی قلب کمک کند اما این اتفاق ارتباطی با حمله قلبی ندارد.
همچنین وارد آوردن فشار بر ناحیه سینه در حین حمله قلبی احتمالاً هیچ کمکی نمیکند مگر در شرایطی که ضربان قلب متوقف شده باشد به این معنی که فرد دچار ایست قلبی شده است. در چنین شرایطی احیای قلبی ریوی یا همان سی پی آر برای بازگرداندن ضربان قلب میتواند مؤثر واقع شود.
در هنگام مشاهده حمله قلبی چه اقداماتی نباید انجام دهیم؟
هرگز فردی دچار حمله قلبی شده را تنها نگذارید مگر این که برای درخواست کمک ناگزیر باشید.
اجازه ندهید انکار علائم حمله قلبی توسط بیمار، باعث شود از تماس با اورژانس منصرف شوید.
منتظر برطرف شدن علائم نمانید.
هرگز هیچ چیز خوراکی به بیماران ندهید مگر این که داروی پیشتر گفته شده یعنی آسپیرین و یا نیتروگلیسرین تجویزی باشد.
https://www.healthxchange.sg/heart-lungs/heart-attack/how-to-survive-a-heart-attack-when-alone
https://medlineplus.gov/ency/article/000063.htm

نظری موجود نیست