سر تیتر ها
نتیجه ی آخرعلائم حمله پانیک و حمله قلبی شباهتهای زیادی دارند به همین علت بیشتر مردم تفاوت آن را متوجه نمیشوند و هنگام حمله پانیک ممکن است تصور کنند دچار سکته شده اند و یا بالعکس. با این حال حمله قلبی خود میتواند منجر به پانیک و علائم آن شود. به هر صورت در صورتی که فکر میکنید ممکن است دچار حمله قلبی شده باشید، فورا با اورژانس تماس بگیرید و از این که اشتباه کرده باشید، نترسید. حمله قلبی وضعیت مرگباری است که ثانیه ها در نجات جان فرد اهمیت دارند. بنابراین شما حق دارید در صورتی که احساس میکنید دچار این مشکل شده اید فورا کمک درخواست کنید. در این مطلب به تفاوت حمله قلبی با حمله پانیک میپردازیم.
اختلال حمله پانیک در دو تا سه درصد از جمعیت ممکن است اتفاق بیفتد. علائم آن عبارتند از:
شکل- تصویر سمت راست محل درد در حمله پانیک و تصویر سمت چپ محل درد در حمله قلبی را نشان میدهد.[/caption]
حمله پانیک باعث سکته نمیشود. عامل سکته قلبی مسدود شدن یک یا چند رگ خونی در قلب است که منجر به مختل شدن جریان خون و عدم اکسیژن رسانی به قلب میشود که حاصل آن حمله قلبی است.
اگر چه حمله پانیک مستقیما به حمله قلبی منتهی نمیشود اما استرس و اضطراب پی در پی میتواند در ایجاد بیماریهای عروق کرونری و در نتیجه افزایش احتمال حمله قلبی نقش داشته باشد.
حمله پانیک ممکن است جداگانه اتفاق بیفتد و یا با اختلال اضطراب همراه باشد. برخی از پژوهشها نشان میدهند افرادی که اختلال اضطراب دارند به خاطر پایین بودن تغییر پذیری ضربان قلب بیشتر دچار بیماریهای قلبی میشوند.
تغییر پذیری ضربان قلب به مدت زمان بین هر تپش قلب گفته میشود. دستگاه عصبی غیر ارادی ضربان قلب را کنترل میکند. ضربان قلب در طول روز تفاوتهایی دارد (بسته به هیجانات و فعالیتها).
بالا بودن تغییر پذیری ضربان قلب نشان دهنده این است که ضربان قلب فرد در طول روز به شکل کارامدی تغییر میکند ( بر اساس این که فرد چه کاری انجام میدهد). همچنین این وضعیت نشانه عملکرد درست سیستم عصبی غیر ارادی است.
تغییر پذیری ضربان قلب اگر پایین باشد یعنی قلب فرد نمیتواند به شکل موثری خود را با شرایط وفق دهد. برخی پژوهشها نشان میدهند بین پایین بودن تغییر پذیری قلب و افزایش احتمال بیماری قلبی ارتباط وجود دارد.
در آنالیزهای تحقیقات دانشمندان که بر روی تغییر پذیری ضربان قلب در افرادی با اختلالات اضطرابی مختلف از جمله اختلال پانیک صورت گرفته است
نتایج نشان میدهد افراد شرکت کننده نسبت به افرادی که اختلال اضطراب نداشتند تغییر پذیری ضربان قلب پایینتری داشتند.
درک این نکته مهم است که حمله پانیک یا اختلال پانیک به این معنی نیست که فرد دچار حمله قلبی خواهد شد.
برای این که بدانیم آیا قطعا اختلال پانیک خطر بیماریهای قلبی را بیشتر میکند یا نه، تحقیقات بیشتری لازم است.
- درد تیز و مشخص در سینه
- مور مور شدن یا گزگز دستها
- کوتاه شدن تنفس
- افزایش سرعت ضربان قلب
- عرق کردن
- لرزیدن
- درد سینه
- کوتاه شدن تنفس
- حالت تهوع
- استفراغ
- عرق کردن
تفاوت حمله قلبی با حمله پانیک
دانستن تفاوت حمله قلبی با حمله پانیک بسیار مفید اما دشوار است به خصوص اگر فرد هرگز هیج یک را قبلا تجربه نکرده باشد. تمییز دادن حمله قلبی از حمله پانیک بر اساس چند عامل زیر آسانتر خواهد بود: [caption id="attachment_144380" align="aligncenter" width="430"]
نظری موجود نیست