تفاوت حمله قلبی و ایست قلبی چیست؟
اکثر افراد حمله قلبی و ایست قلبی را با هم یکی میدانند اما در واقع این دو وضعیت با هم متفاوت هستند و دو کلمه ی متفاوت هستند که در هر مورد اقدام اولیه متفاوت است. حمله قلبی زمانی اتفاق میافتد که جریان خون به قلب مسدود میشود اما ایست قلبی زمانی اتفاق میافتد که خود عضله قلب دچار اختلال شده و ناگهان از تپش میایستد. بنابراین حمله قلبی در واقع مشکل مربوط به گردش خون است و ایست قلبی مشکل الکتریکی قلب به حساب میآید. در سکته و حمله ی قلبی فرد هوشیار است و درد و علایم دیگر دارد ولی در ایست قلبی فرد بیهوش است و علایم حیاتی وی از بین رفته است ( نبض ندارد، تنفس قطع شده و ...).
حمله قلبی چیست؟
حمله قلبی ویا سکته ی قلبی، به وضعیتی گفته میشود که در آن سرخرگ مسدود شده و خون غنی از اکسیژن به بخشی از قلب نمیرسد. اگر رگ مسدود شده فوراً باز نشود، بخشی از قلب که از طریق آن رگ، تغذیه میشده میمیرد. هرچه این وضعیت بیشتر طول بکشد و فرد تحت درمان قرار نگیرد، آسیبهای ناشی از آن نیز بیشتر خواهد بود. علائم حمله قلبی ممکن است آنی و شدید باشد اما اغلب علائم به تدریج شروع شده و چند ساعت، چند روز و یا حتی چند هفته پیش از حمله قلبی وجود داشته و تجربه میشوند. حمله قلبی بر خلاف ایست ناگهانی قلبی، معمولاً به سرعت باعث توقف ضربان نمیشود. علائم حمله قلبی در زنان ممکن است کمی متفاوت باشد. حمله ی قلبی در صورتیکه ناحیه ی وسیعی از قلب را درگیر کرده باشد و یا بسته به شریان درگیر شده، می تواند آریتمی ها قلبی مختلف و یا بلوک قلبی ایجاد کند و باعث ایست قلبی هم بشود.
ایست قلبی چیست؟
ایست قلبی به صورت ناگهانی و اغلب بدون علائم هشداردهنده اتفاق میافتد. ایست قلبی در اثر اختلال عملکرد الکتریکی در قلب آغاز میشود که موجب نامنظم شدن ضربان قلب (آریتمی) میشود. به علت توقف عملکرد پمپاژ قلب، خون به مغز، ریهها و اندامهای دیگر نمیرسد. در نتیجه ایست قلبی، فرد هوشیاری خود را از دست میدهد. در صورتی که بیمار فوراً درمان نشود ظرف چند دقیقه خواهد مرد.
ارتباط ایست قلبی و حمله قلبی
ایست قلبی ناگهانی ممکن است پس از یک حمله قلبی و یا در حین ریکاوری نیز اتفاق بیفتد. حمله های قلبی خطر ایست قلبی ناگهانی را افزایش میدهند. بیشتر حملههای قلبی منجر به ایست قلبی نمیشود. اما در صورتی که ایست قلبی ناگهانی اتفاق بیفتد، حمله قلبی یکی از عوامل متداول آن است. بیماریهای قلبی دیگر نیز میتواند منجر به اختلال در ضربان قلب و ایست قلبی شوند. از جمله این بیماریها میتوان به ضخیم شدن عضله قلب (کاردیومیوپاتی)، نارسایی قلبی، آریتمی قلب، فیبریلاسیون بطنی و سندرم کیو-تی طولانی اشاره کرد. در اکثر ورزشکاران زیر ۴۰ سال، علتی که باعث مرگ ناگهانی و ایست قلبی در آنها می شود، یک بیماری مادرزادی قلبی، به نام " کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک" است که در صورت قطعی شدنِ تشخیص، تمام افراد درجه ی یک فامیل آن ها باید تحت بررسی و اکوکاردیوگرافی قلبی قرار بگیرند.
در افراد بالای ۴۰ سال، در صورت ایست قلبی و مرگ ناگهانی، حتما سکته های قلبی باید در راس اولین تشخیص ها باشد.
[caption id="attachment_144114" align="aligncenter" width="332"]
ارتباط حمله قلبی و ایست قلبی[/caption]
در موارد حمله قلبی چه اقداماتی باید انجام داد؟
حتی اگر مطمئن نیستید دچار حمله قلبی شدهاید یا خیر، فوراً با اورژانس تماس بگیرید. در حمله قلبی دقیقه ها ارزش حیاتی دارند. به جای این که بیمار را با اتومبیل خود به بیمارستان برسانید، از اورژانس کمک بگیرید. کارکنان اورژانس همین که به محل میرسند، میتوانند درمان را شروع کنند و این به معنی حداقل یک ساعت صرفه جویی در شروع درمان است. از طرفی بیمارانی که با درد سینه توسط آمبولانس به بیمارستان میرسند، خیلی سریع تر تحت درمان قرار میگیرند. در سکته های قلبی، زمان = عضله؛ و این یعنی اینکه هر چه زمان و تایم بیشتری از دست برود، عضله ی قلبی بیشتری از دست رفته و فرد دچار نارسایی قلبی خواهد شد.
[caption id="attachment_144116" align="aligncenter" width="333"]
حمله قلبی[/caption]
در موارد ایست قلبی ناگهانی چه اقداماتی باید انجام داد؟
ایست قلبی اگر ظرف چند دقیقه تحت درمان قرار بگیرد، در بیشتر موارد قابل درمان و برگشت پذیر است. در صورتی که با فردی که دچار ایست قلبی شده مواجه شدید، پیش از هر چیز فوراً با اورژانس تماس بگیرید. سپس در صورتی که دفیبریلاتور خارجی خودکار (دستگاه شوک) در دسترس قرار دارد، فورا از آن استفاده کنید. احیای قلبی ریوی (سی پی آر) را بلافاصله شروع کنید و این کار را تا رسیدن خدمات اورژانس ادامه دهید. در صورتی که دو نفر برای کمک در دسترس هستند، یک نفر باید فورا سی پی آر را شروع کند و فرد دیگر با اورژانس تماس گرفته و به دنبال کمک برود. در ماساژ قلبی برقراری جریان خون مناسب با ماساژ مناسب در اولویت است و نباید وقت را برای اینتوبه کردن بیمار از دست داد.
ایست قلبی اولین عامل مرگ
تنها با انجام سی پی آر دستی میتوان احتمال نجات قربانی را دو یا حتی سه برابر کرد.
منبع:
http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/HeartAttack/AboutHeartAttacks/Heart-Attack-or-Sudden-Cardiac-Arrest-How-Are-They-Different_UCM_440804_Article.jsp#.WQ7CueWGPDd


نظری موجود نیست