logologologologo
  • خانه
  • درباره من
  • عناوین مقاله ها
  • سوالات متداول
  • پرسش و پاسخ پزشکی
  • آدرس بر روی نقشه
فعالیت جنسی و بیماری قلبی
فعالیت جنسی پس از تشخیص بیماری قلبی
نوامبر 16, 2019
زندگی با فشار خون بالا
زندگی با فشار خون بالا
فوریه 18, 2020
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک یا افزایش ضخامت ماهیچه قلب

هایپرتروفیک کاردیومیوپاتی (Hypertrophic cardiomyopathy ) اصطلاح علمی نوعی بیماری قلبی بسیار شایع است که در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد. این بیماری قلبی در زنان و مردان به یک اندازه دیده میشود و علت شایع ایست قلبی ناگهانی در جوانان از جمله ورزشکاران جوان است.

کاردیومیوپاتی هایپرتروفیک یا هیپرتروفیک، زمانی رخ میدهد که سلولهای ماهیچه قلب بزرگ شده و باعث میشوند دیواره های بطنهای قلب (معمولا بطن چپ) ضخیم شود. اغلب اندازه بطن نرمال می ماند اما افزایش ضخامت دیواره ممکن است جریان خون به خارج از بطن را مسدود کند. در این صورت وضعیتی به نام کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک انسدادی رخ میدهد.

گاهی اوقات دیواره ای که محفظه های راست و چپ قلب را از هم جدا میکند، ضخیم شده و به سمت بطن چپ، برامدگی پیدا میکند. این باعث میشود جریان خون از بطن چپ، مسدود شود. از این رو بطن باید بیشتر و سخت تر تلاش کند تا خون را پمپ کند. علائم این وضعیت را ممکن است به صورت درد سینه، سرگیجه، نفس های کوتاه یا ضعف و غش باشد.

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک ممکن است بر دریچه میترال قلب نیز تاثیر بگذارد و منجر به نشت و برگشت خون از دریچه شود. گاهی ماهیچه ضخیم شده قلب جریان خون از بطن چپ را مسدود نمیکند. به این وضعیت کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک غیر انسدادی میگویند. تمامی بطن ممکن است ضخامت پیدا کرده یا ضخیم شدگی تنها در کف قلب رخ دهد. بطن راست نیز ممکن است تحت تاثیر این بیماری قرار بگیرد.

در کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک انسدادی و غیر انسدادی، افزایش ضخامت ماهیچه باعث میشود فضای داخل بطن چپ کوچکتر شود از این رو خون کمتری در آن جای میگیرد. دیواره های بطن ممکن است سفت شوند و در نتیجه قابلیت شل شدن و با خون پر شدن بطن، کاهش پیدا میکند.

این باعث افزایش فشار خون در بطنها و رگهای خونی ریه ها میشود. همچنین تغییراتی در سلولهای ماهیچه آسیب دیده قلب، رخ میدهد که میتواند سیگنالهای الکتریکی قلب را مختل کرده و منجر به آریتمی (نامنظم شدن ضربان قلب) شود.

برخی افرادی که دچار این بیماری قلبی هستند هیچ علائمی ندارند و این بیماری تاثیری بر زندگی شان نمیگذارد اما برخی دیگر علائم و عوارض شدیدی مانند نفس های کوتاه، آریتمی خطرناک یا عدم توانایی ورزش را ممکن است تجربه کنند.

در موارد نادر برخی افراد مبتلا، ممکن است در حین فعالیت بدنی خیلی شدید دچار ایست قلبی شوند. فعالیت بدنی میتواند تا حد خطرناکی نامنظم شدن ضربان قلب را به دنبال داشته باشد. از پزشک بپرسید چه فعالیتهایی برای شما مطمئن و بی خطر است.

دلیل افزایش ضخامت ماهیچه قلب

چه عواملی منجر به کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک می شوند؟

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک معمولا ارثی است. این بیماری در اثر تغییر در برخی ژنها در پروتئینهای ماهیچه قلب، رخ میدهد. کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک به مرور زمان نیز ممکن است رخ دهد که در این صورت علت آن فشار خون بالا یا افزایش سن است. بیماریهایی مثل دیابت یا بیماری تیروئید نیز میتوانند کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک به دنبال داشته باشند.

 

انواع دیگر کاردیومیوپاتی چیست؟

کاردیومیوپاتی اتساعی

کاردیومیوپاتی محدود کننده

دیسپلازی آریتموژنیک بطن راست

 

منبع:

www.heart.org/en

اشتراک گذاری
دکتر مریم احمدی
دکتر مریم احمدی

مطالب مرتبط

فعالیت جنسی و بیماری قلبی
نوامبر 16, 2019

فعالیت جنسی پس از تشخیص بیماری قلبی


اطلاعات بیشتر
ارتباط وقفه تنفسی در خواب و سکته و بیماریهای قلبی
اکتبر 31, 2019

ارتباط وقفه تنفسی در خواب و سکته و بیماریهای قلبی


اطلاعات بیشتر
آلودگی هوا خطر سکته قلبی
اکتبر 28, 2019

آلودگی هوا خطر سکته قلبی و مغزی را بالا میبرد


اطلاعات بیشتر

دیدگاه ها بسته شده است

تمامی حقوق برای دکتر مریم احمدی محفوظ است © کپی رایت 1397. طراحی وب سایت: داکتاپ (شبکه حرفه ای پزشکان)