1440 دیدگاه ها

  1. علیرضا گفت:

    سلام خانم دکتر احمدی سن مادر من ۶۰ سال و ۹ ماه است و مبتلا به دیابت (۳۱ سال دیابت) و گرفتگی عروق کرونر قلبی
    ۴ سال قبل (اسفند-۱۳۹۳) روی مادرم آنژیوگرافی شد و دکتر قلب بیمارستان میلاد گفت با اینکه عروق قلبی مادرم گرفتگی کامل دارد ولی به دلیل محل گرفتگی عروق و درگیری عروق ریز به خاطر دیابت امکان استنت و حتی جراحی بای‌پس نه اکنون و نه در آینده وجود ندارد. وباید درمان دارویی شود.
    در خلاصه آنژیوگرافی حدود ۴ سال قبل شریانهای LAD و OM1 کاملاً بسته بودند و جراحان قلب بیمارستان میلاد توصیه به درمان دارویی کردند
    Left Anterior Descending was total cut off at mid portion with poor run off
    OM1 was total cut off at proximal portion with good run off
    Positive D.S.E *
    DM *

    همچنین مادرم یک سال و ۴ ماه پیش به خاطر حملات آنژین صدری و عفونت ناشی از تب مالت (بروسلوز) به مدت ۱۰ روز در همان بیمارستان میلاد بستری شد و اسکن هسته‌ای قلب دو مرحله‌ای(در حالت استراحت و و در حالت استرس) برایش انجام دادند که در خلاصه‌اش نوشته شده است:
    ٰThe scan shows reversible perfusion defect in the distal portion of lateral & anterolateral walls
    Stress induced ischemia in the distal portion of lateral & anterolateral walls
    Mild abnormal uptake is in breast tissue as well
    RV is not prominent
    LHR is in normal limit
    TID = negative

    از یک سال و نیم قبل هر وقت مادرم دچار عفونت میشود مثلاً عفونت مثانه یا سرماخوردگی شدید درد قفسه سینه و دست چپ سراغش می‌آید.
    که پس از چند روز درمان عفونت با آنتی بیوتیک تزریقی (سفتریاکسون) و خوراکی با رفع شدن عفونت، درد قفسه سینه و حملات آنژین صدری متوقف میشود.

    ۲ هفته قبل، پیش از خواب شبانه مادرم دچار گرفتگی صدا و سرفه و تب و لرز خفیف شد نشانه‌هایی شبیه سرماخوردگی که احتمالاً از بقیه اعضای خانواده که دچار سرماخوردگی بودند گرفته بود. ۴ ساعت بعد از این نشانه‌های سرماخوردگی، مادرم دچار درد قفسه سینه و پشت قلب و دست چپ شد. و در منزل قبل از رفتن به اورژانس بیمارستان، استفراغ کرد .
    به اورژانس بیمارستان میلاد مراجعه کردیم.
    در اورژانس دکتر داخلی برای نشانه‌های عفونت و سرما خوردگی سرم تزریقی (سفتریاکسون) تجویز کرد. و نوار قلب از مادرم گرفته شد که پزشک متخصص قلب کشیک اورژانس گفت نوار قلب خوب است و مشکلی نیست و آزمایش Troponin-I-Chemo نوشت که مقدار آن ۵٫۸ ng/L بود.
    Troponin-I-Chemo = 5.8 ng/L negative 100

    قبل آنکه جواب آزمایش بالایی Troponin-I-Chemo آماده شود ، مادرم که کاملاً سست و بیحال بود دوباره استفراغ کرد و هنگام استفراغ به مدت ۳۰ ثانیه کاملاً بیهوش شد. البته مادرم از ۴ سال قبل مبتلا به تشنج است که دلیل آن به تشخیص نورولوژیست، سابقه قدیمی سکته مغزی است (۱۲ سال قبل سکته مغزی ترومبوز داشته است) و از آخرین تشنج و بیهوشی‌اش ۳ سال و نیم میگذشت. به خاطر این برای ما معلوم نبود این بیهوشی ۳۰ ثانیه‌ای حین استفراغ در اورژانس به دلیل مشکل قلبی بوده یا بر اثر عفونت و خستگی دچار تشنج و بیهوشی کوتاه مدت شده است.

    به یک پزشک دیگر متخصص قلب اورژانس (پزشک قلب قبلی رفته بود) وضعیت درد قفسه سینه و استفراغ و بیهوشی کوتاه مدت را گفتیم دوباره نوار قلبی گرفت و دوباره گفت نوار قلبی خوب است و مشکلی را نشان نمی‌دهد و دوباره آزمایش آنزیمها و پروتئین قلبی گرفت
    نتیجه آزمایش آنزیمها و پروتئین قلبی ۳٫۵ ساعت پس از استفراغ همراه با بیهوشی کوتاه مدت:
    CPK MB = 10 U/L The liklihood of myocardial damage is high when following 3 factors are present: ck-total>200 U/L CK-MB>25 U/L
    Troponin-I-Chemo = 22.7 ng/L negative 100

    در این حین چون درد قفسه سینه و پشت و دست چپ مادرم قطع نمیشد هر ۱۵ دقیقه یکبار به او یک قرص زیرزبانی نیتروگلیسیرین میدادم تا ۴ بار به او قرص دادم ولی دردش کمتر نشد پزشک متخصص قلب اورژانس با دیدن نتایج آزمایش آنزیمها و پروتئین قلبی ۳٫۵ ساعت پس از استفراغ همراه با بیهوشی کوتاه مدت دوباره گفت آزمایش خوب است و گفت نوار قلبی دوم هم که بعد از استفراغ همراه با بیهوشی بوده، خوب است ولی به اصرار ما مبنی بر اینکه درد قلب مادرم حتی با ۴ بار قرص زیرزبانی نیتروگلیسیرین قطع نمیشود او را در اورژانس بستری کرد تا اینکه نیمه شب او را به سی سی یو منتقل کردند.

    دکتر احمدی عزیز سؤال من اینجاست . فردا صبح در سی سی یو یعنی ساعت ۸:۳۰ صبح حدود ۱۸ ساعت پس از استفراغ و بیهوشی کوتاه مدت در اورژانس پزشک قلب CCU درخواست آزمایشات جدید برای مادرم کرد که نتایج آن به شرح زیر است.
    FBS 124 (High) mg/dl
    Uric Acid 4.2 mg/dl
    Triglycerides 68 mg/dl
    Cholestro 112 mg/dl
    HDL 32 (Low) mg/dl
    LDL 65 mg/dl

    aPTT Patient 58 (High) Sec Normal Range : 27-38

    CPK MB = 34 (High) U/L The liklihood of myocardial damage is high when following 3 factors are present: ck-total>200 U/L CK-MB>25 U/L
    Troponin-I-Chemo = 3004 (High) ng/L negative 100

    با توجه به نتایج آزمایشات بالا در CCU و بالا بودن مقادیر Troponin-I-Chemo = 3004 (High) ng/L و CPK MB = 34 (High) U/L که حدود ۱۸ ساعت پس از دردهای قفسه سینه و استفراغ دوم همراه با بیهوشی، به دست آمده، آیا نشانه قطعی سکته قلبی است؟

    نکته اینجاست که درمان عفونت مادرم توسط دکتر عفونی در CCU و بخش POST-CCU با سرم تزریقی سفتریاکسون و سرم تزریقی کلیندامایسین و سفکسیم خوراکی طی ۶ روز انجام شد مادر من پس از ۲ روز که در CCU بود تمام دردهای خفیف قفسه سینه و پشت و دست چپش کامل قطع شد و برطرف گردید. ۳ روز نیم در CCU بود و بعد آن ۴ روز در بخش POST-CCU که هیچگونه شکایتی از دردهای آنژین صدری نداشت.
    قرار بود با پیشنهاد و دستور پزشک قلب CCU و بخش POST-CCU مادر من آنژیوگرافی شود اما ما رضایت ندادیم چون از باقیمانده عفونت موجود در بدن و گرفتگی صدا و سرفه‌های گاه و بیگاهش می‌ترسیدیم و مادر را به خانه آوردیم و طی هفته اخیر ادامه درمان خوراکی با سفکسیم را ادامه دادیم.
    طی هفته اخیر که مادر را به خانه آوردیم هیچگونه درد آنژین و قفسه سینه و دست چپ نداشته فقط در طول شبانه روز خیلی می‌خوابد حدود ۱۴ تا ۱۶ ساعت !
    امروز دوباره او را نزد پزشک عفونی بیمارستان بردیم و برایش آزمایش نوشت و با خواندن نتایج آزمایشات عفونی هفته قبل در بخش POST-CCU نظر مثبت داد و گفت می‌توانید بعد از آزمایش دوباره و جدید کشت ادرار و خون که یک هفته بعد آماده میشود او را با خیال راحت مبنی بر نداشتن عفونت برای پیگیری درمان قلبی نزد پزشک قلب ببریم.

    خانم دکتر احمدی این ۲ پرسش را از شما پزشک محترم داشتم ممنون میشوم راهنمایی کنید:

    ۱- با توجه به نتایج آزمایشات در CCU و بالا بودن مقادیر Troponin-I-Chemo = 3004 (High) ng/L و CPK MB = 34 (High) U/L که حدود ۱۸ ساعت پس از دردهای قفسه سینه و استفراغ دوم همراه با بیهوشی، به دست آمده، آیا نشانه قطعی سکته قلبی است؟

    ۲- با توجه به نتایج آنژیوگرافی ۴ سال قبل و توصیه و گفته دکتر قلب پیشین مادرم که عروق کرونر قلبی مادرم گرفتگی کامل دارد ولی به دلیل محل گرفتگی عروق و درگیری عروق ریز به خاطر دیابت امکان استنت و حتی جراحی بای‌پس نه اکنون و نه در آینده وجود ندارد. وباید همیشه درمان دارویی شود و از طرفی با توجه به دستور پزشک جدید قلب مادرم در CCU بیمارستان آیا آنژیوگرافی دوباره بعد ۴ سال مفید است و میتوان برای گرفتگی و انسداد در این حد و شدت کار جدیدی علاوه بر آن درمان دارویی همیشگی انجام داد؟

    پیشاپیش به خاطر راهنمایی‌تان کمال تشکر را دارم و خیلی خیلی ممنونم.

    • علیرضا گفت:

      سلام خانم دکتر احمدی
      سؤال بالا را من دیروز از شما پرسیدم برای تکمیل پرسش بالا
      آدرس پایین لینک ویدئو یک دقیقه‌ای آنژیوگرافی مادرم مربوط به ۴ سال قبل – اسفند ۱۳۹۳ – شامل ۶ پوزیشن و وضعیت مختلف از عروق
      yon.ir/angio1393

    • دکتر مریم احمدی گفت:

      سلام. با توجه به درگیری شدید رگها، مخصوصا رگ اصلی، دیابتی بودن و سن بالا و درگیری قبلی عروق مغزی و…، هرگونه بیماری دیگر و خصوصا عفونتها، میتواند باعث فشار به قلب و درد سینه و تغییر آنزیمهای قلبی ، شود.
      طبق تجربه، با گذشت زمان، درگیری عروق بیشتر میشود و امکان کمک به بیمار کمتر.
      مگر اینکه شاخه های جانبی خونرسانی به رگ درگیر راه به عهده گرفته باشند و از طریق آنها بشود کاری انجام داد.

  2. کمال گفت:

    سلام خانم دکتر
    من مدت یک ماه قفسه سینه ام درد میکنه بیشتر زیر نوک سینه چپم سوزش داره گلوم سنگین میشه و بعضی اوقات به دو تا کتفم بیشتر کتف چپم میزنه رفتم اکو دادم دکتر هیچی برام ننوشت گفت پرولاپس دریچه میترال و نارسایی دریچه میترال و نارسایی تریکوسپید بصورت خفیف داری ولی باز گفت نرمال در حالی که ای افم هم نوشته ۵۰ درصد که فک میکنم زیر استاندارد خیلی نگرانم لطفن راهنماییم کنید در ضمن ۲۶ ساله و دانشجو هستم و موردی هم در خانواده برا ناراحتی قلبی نداشته ایم. با تشکر

    • دکتر مریم احمدی گفت:

      سلام. ذکر کردن Ef پنجاه درصد برای شما پایین هست و باید علتش رو از پزشکی که اکو رو انجام داده ، بپرسید و پیگیری کنید.
      مسایل دریچه ای در حدی که گفتید، موردی ندارند و مهم نیستند.

  3. مرادی گفت:

    باسلام وسپاس
    خانم دکتربنده به دلیل داشتن دریچه مکانیکی وارفارین مصرف میکنم الان آزمایش دادم تیروئیدم کمی کم کارشده دکترلووتیروکسین تجویزکردند
    بعدازچه مدت مصرف بالاترین تداخلش با وارفارین ایجادمیشودکه آزمایشptبدهم

    • دکتر مریم احمدی گفت:

      سلام. زمانی برای بالاترین تداخل ذکر نشده.
      شما باید بررسی دقیق پی تی را ، طبق جواب آزمایشات، مرتبا انجام دهید.

  4. مینا گفت:

    با سلام و احترام خانمی ۵۱ ساله هستم چندی پیش احساس درد در قسمت چپ بدن داشتم به دکتر مراجعه پس از نوارقلب و تست ورزش ، اسکن هسته ای نوشته که پاسخ در زیر ارسال می شود لطفا راهنمایی بفرمائید مشکل دارم یاخیر
    Findings:
    The stress and rest images reveal normal radiotracer uptake throughout the myocardium with normal wall motion and thickening and LVEF. LV cavity size is within normal limits. Gated spect imaging demonstrates normal wall motion and wall thickening . the calculated gated left ventricular ejection fraction is within normal range.
    Impression:
    Study is negative for stress induced ischemia.
    LVEF : 56%
    متشکرم

  5. پرهام گفت:

    سلام خدمت سرکار خانم بنده ۲۲سالمه دستام خیلی عرق میکنه تو حالت عادیم همین وعضه میشه راهنماییم کنین؟؟؟

  6. مهدی گفت:

    با سلام.خانم دکتر من ۱۵روز پیش از خواب پریدم و احساس ضعف شدید و حالت تهوع و درد سینه داشتم رفتم اورژانس آزمایش خون و نوار قلب و اکو دادم و اس ورزش که گفتن مشکلی نیست .دیروز هم داشتم پیاده روی میکردم یهو احساس ضعف و سبکی سر و حالت تهوع و درد فک پایین و درد قفسه سینه بهم دس داد رفتم اورژانس نوار قلب گرفتن و گفتن مشکلی نداره .خودمم هر شش ماه یکبار اکو میرم ولی دکتر میگه فعلا مشکلی نداری استرسم خیلی زیاده .لطفا راهنمایی کنید.الانم از خواب بیدار شدم حالت تهوع دارم و همچنین بی حسی فک پایین

    • دکتر مریم احمدی گفت:

      سلام. در بررسی مسایل قلبی، همیشه پزشکی که بیمار را در آن حالت، ویزیت کرده، بهتر از همه میتواند نظر بدهد.
      اگر پزشکی که شما را دیده، پس از معاینه و اکو و تست ورزش، علتِ علایم شما را قلبی ندانسته، باید دنبال سایر عللی که باعث این علایم می شوند، بگردید. معمولا خودتان با دقت به عللی که باعث شروع علایم می شوند، باید بتوانید تا حد زیادی متوجه شوید که باید به چه کسی مراجعه کنید ولی اگر نتوانستید، از یک پزشک عمومی، جهت ارجاع درست، کمک بگیرید.

  7. ا گفت:

    سلام خانم دکتر من دست راستم درد میکنه و گردنم وقتی عصبی میشم دردش بیشتر میشه و وقتی نفس میکشم قفسه سینه درد میگیره علتش چی میمونه باشه ممنون میشم پاسخ بدید

    • دکتر مریم احمدی گفت:

      سلام.
      از عللِ عضلانی- اسکلتی، دیسکهای گردنی- مسایل اضطرابی و… تا مسایل ریوی و قلبی – عروقی، میتونه براتون مطرح باشه.
      بستگی به سن، جنس، وزن، ریسک فاکتورها، سابقه ی خانوادگی و معاینه و شرح حال، تشخیص شما محدودتر میشه.
      با مراجعه به پزشک عمومی، درمان و یا ارجاع درست شما انجام خواهد شد.

  8. ramin گفت:

    سلام من تپش قلب دارم ک اکو دادم گفتن بخاطر استرسه مشکل خاصی نداری و قرص پراپرانول بهم دادن یخورده هم نفس تنگه دارم البته وقتی قلیون بخوام بکشم و گر ن کلا زیاد اذیت نمیشم بخاطر همونم یگ نمیکشم میشه بپرسید برای عمل بینی مشکلی پیش نمیاره؟

    • دکتر مریم احمدی گفت:

      سلام.
      اگر در بررسی قلبی، علایم شما منشا قلبی نداشته، بنابراین جای نگرانی ندارد.
      مگر در افراد سن بالا و یا ریسک فاکتور قوی قلبی خانوادگی در سن پایین، که تست ورزش هم باید انجام شود.

  9. نادیا گفت:

    سلام.من یه مدت قرص جینسینگ استفاده کردم و دچار تپش قلب بالای۱۲۰تا به همراه گر گرفتگی شدید شدم.البته قبل از اون گاهی اوقات تپش قلب داشتم و به شدت وزن کم میکردم برا همین سراغ این مکمل رفتم.بعد به دکتر مراجعه کردم و تیروئیدم رو لمس کردن گفتن احتمالا مشکل از تیروئید باشه اما تو ازمایش تی اس اچ تو رنج نرمال بود و ۱.۷بود.کلسترول بالای ۲۰۰بود.بعد از قطع کردن جینسینگ علائم تپش قلب مداوم و گر گرفتگی بر طرف شد اما همچنان عدم‌تمرکز و از دست دادن وزن هست.به نظرتون مشکل اصلی تپش قلب در اثر جینسینگ و پرخوری بوده و نباید دوباره استفاده کنم؟

    • دکتر مریم احمدی گفت:

      سلام. داروی جینسینگ بیشتر باعث “کاهش”‘ اضطراب و تپش قلب میشود.
      گاهی و در بعضی افراد، تپش قلب ناشی از آن اتفاق می افتد.
      علایمی که بعد قطع دارو، همچنان باقی است، مربوط به جینسینگ نیست!
      به هرحال، بهترهست که در مورد علائم تان، با متخصص داخلی، مشورت کنید.

  10. مهدی گفت:

    با سلام. ببخشید باز مزاحم شدم ولی خیلی نگرانم برا همین.پشت قفسه سینه بین دو کتف سوزش داره و سوزش یکسان در موقع نشستن و راه رفتن داره و وقتی به مهره دست میزنیو مهره رو فشار میدی درد میگیره و با مالش یکم بهتر میشه.منم دریچه آئورت دولتی با نارسایی متوسط دارم من اولش فکر کردم از دایسکشن آئورت اما ۲روز پیش اکو نوار قلب و تست ورزش دادم ولی دکتر گفت مشکلی نداری.با این حال این درد و سوزش منو نگران میکنه.به نظر شما من چیکار کنم.خیلی نگرانم

    • دکتر مریم احمدی گفت:

      سلام. در مورد قلب، توضیح دادم. اگر پزشکی که شما را اکو کرده، گفته موردی نیست، بنابراین نباید جای نگرانی باشد.
      دردی که با ماساژ مهره، کاهش پیدا میکند، قطعا منشا قلبی ندارد.
      به نرولوژیست و یا ارتوپد، برای بررسی ستون فقرات و دیسک و کانال نخاعی، مراجعه کنید.

  11. بهمن گفت:

    سلام خانم دکتر من چند ماه پیش بر اثر فکر و خیال خیلی زیاد یکدفعه درد قفسه سینه چشمام سیاهی رفت عرق سرد احساس نفس تنگی و بیحالی که اورژانس آومد من و به درمانگاه بردن و نوار گرفتن که در اثر استرس نامنظم بود ولی اکو نکردم پارسال اکو کردم مشکلی نداشتم ولی بعد اون اتفاق نه بعد یک ماه از مشکل قلبم دارم بدنسازی کار میکنم و هیچ مشکلی ندارم آیا من سکته قلبی کردم یا در اثر فکر و خیال و استرس بوده؟خیلی نگرانم ممنون میشم جواب بدید

    • دکتر مریم احمدی گفت:

      سلام.برای تشخیص سکته ی قلبی، علایم بالینی و شرح حال و نوارقلب، کافی است و اکو در موقع اورژانس، اصلا نیاز نیست.
      اگر پزشکی که شما را ویزیت کرده، در هیچکدام از موارد، نکته ی خاصی ندیده، جای نگرانی ندارد.

  12. مهدی گفت:

    خانم دکتر.من دریچه دولتی دادم .یکم پشتم درد میکرد رفتم دکتر گفت شاید عفونت دریچه یا دایسکشن داشته باشی.ولی بعد اکو و تست ورزش و نوار قلب گفت همش و گفت دایسکشن و عفونت نداری.ایا با آن ها قابل تشخیصه.یا باید کارهای دیگه ای انجام داد.و اگه در اکو دایسکشن گزارش نشه آیا آزمایش دیگه ای لازمه.

    • دکتر مریم احمدی گفت:

      سلام. بله.
      علایم بالینی بیمار و معاینه و اکوکاردیوگرافی، در تشخیص اینها کافی است.
      اگر در هرکدام، مورد مشکوکی مشاهده شد، تست تشخیصی بیشتر، لازم است.
      وگر همه ی موارد خوب بود، بررسی بیشتر لازم نیست.

  13. مهدی گفت:

    با سلام.ببخشید خانم دکتر آیا دایسکشن آئورت و عفونت دریچه با نوار قلب و تست ورزش و اکوکاردیوگرافی قابل تشخیص است یا خیر.و همچنین سوزش پشت بدن پایین تر از کتف و بدون تغییر در راه رفتن و استراحت درد قلبی است.

    • دکتر مریم احمدی گفت:

      سلام.
      دایسکشن آئورت و یا وژتاسیون (عفونت) دریچه، با اکوکاردیوگرافی، قابل تشخیص هست.
      گاهی برای تشخیص دقیق تر وسعت دایسکشن از سی تی آنژیوگرافی هم استفاده میشه.
      و گاهی، برای تعیین سایز دقیق وژتاسیون، از اکوی مری استفاده میشه.

  14. سحر گفت:

    یه نوع باتری بیمارستان به ما پیشنهاد داده که قیمتش صد میلیونه،به نظر شما باتری این قیمتی با این اوصافی که شما گفتید تو بازار موجود هست؟یه یک قیمت کاذبه؟اخه نوعشو الان حفظم نیست ولی گفتن قیمت باتری اونم سفارش امریکا هزینش اینقدر میشه،بنظر شما باتری با این قیمت تو بازار وجود داره؟

    • دکتر مریم احمدی گفت:

      سلام. من از قیمت روز بازار خبر ندارم.
      چون تحریمها شامل انواعی خاص از وسایل شده، قیمت بعضی از انواع تا چهار برابر افزایش پیدا کرده.
      در مراکز خصوصی، قیمت پیس میکر دائم، ICD و یا CRT , مشمول قیمت هیات امنایی نمیشود و آزاد محاسبه میگردد.
      قیمت ها مثل قیمتِ همه ی اجناس موجود در بازار، کاملا واقعی هست و اصلا کاذب نیست!!!

  15. سحر گفت:

    سلام خسته نباشید،عذر میخوام میشه مشخصات یه باتری قلب درجه یک رو بهم بدید؟و اگه میشه قیمت آزاد باتری رو‌ هم بگید ممنون میشم

    • دکتر مریم احمدی گفت:

      سلام.
      اول باید نوع باتری و کارآیی که ازش مورد انتظار هست و تعداد لیدهاش رو پزشک فوق تخصص الکتروفیزیولوژی قلب برای بیمار مشخص کنه.
      قیمتش هم با توجه به هیات امنایی بودن و یا آزاد بودن، و نوع بیمارستانی که در آن باتری گذاشته میشه، متفاوته.
      قیمت هیات امنایی، فقط در بیمارستانهای دولتی، قابل دریافت هست.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *